Tijdens de geweldige kraamtijd na de geboorte van mijn jongste zoon, waarin ik me realiseerde dat je echt verschil kunt maken voor een ander, zag ik de schoonheid van dit vak en besloot de opleiding te gaan volgen.

Mijn oprechte interesse in mensen zorgt ervoor dat ik dit werk met zoveel liefde en gemak doe. Ik zorg graag en probeer rust te brengen, zowel in het hoofd als in het huis, zodat de moeder kan herstellen van de zwangerschap en bevalling en het gezin alle tijd heeft om het kindje beter te leren kennen. Ik probeer elke specifieke gezinssituatie als uitgangspunt te nemen, en het voelt heel goed om de ouders in deze bijzondere tijd op alle vlakken te ondersteunen, zodat ze na de kraamweek vol vertrouwen zijn!

Naast de opleiding tot kraamverzorgster heb ik ook de opleiding tot doula gevolgd, en de eventuele combinatie maakt mijn werk vaak nog mooier. Mijn scriptie ging over ‘huidhonger’: het belang van huid-op huid contact tussen ouder en kind.

Sam schreef na afloop van de zorg het volgende:

‘Wij hadden een zware tijd achter de rug en de aanwezigheid van Sofie was fantastisch. Ze heeft ons laten huilen en laten lachen, haar positieve instelling , haar warmte en haar soepen(!) hebben ons echt goed gedaan.

Haar lieve aandacht maakte het een week om voor altijd te koesteren.

Lieve Sofie, lieve babyfluisteraar; we missen je nu al!’

Sofie is 50 jaar, moeder van twee jongens en woont bij het Westerpark in Amsterdam.
Haar werkgebied is Amsterdam.

Contact         < Terug