Na mijn opleiding tot edelsmid werd mijn oudste zoon geboren (1996) en zei ik tegen de kraamverzorgende: wat lijkt mij dit ontzettend leuk werk!

Door het plotselinge overlijden van mijn vader kort daarop ging mijn interesse uit naar het werken in de uitvaart en heb ik, na de opleiding tot begrafenisondernemer, een tijd als uitvaartbegeleidster gewerkt. Daarnaast deed ik verschillende massageopleidingen op het gebied van ayurveda en rebalancing.

Bij de zwangerschap van mijn tweede zoon( in 2009) kwam de interesse voor het werken in de kraamzorg weer terug en heb ik de opleiding tot kraamverzorgende gevolgd.

Begin 2016 ben ik toegetreden tot het collectief Natuurlijke Kraamzorg omdat mijn visie en werkwijze weinig aansluiting kon vinden bij de reguliere kraamzorg. Het is erg fijn om een groep gelijkgestemde collega’s die een zelfde visie nastreven gevonden te hebben.

Wat ik belangrijk vind in de kraamweek is dat de kraamvrouw en haar baby voldoende rust krijgen om te herstellen. Naast de praktische huishoudelijke taken en kennis maak ik daarom graag ruimte voor ondersteunende behandelingen ter ontspanning. Door middel van buikcompressen, moxa, massage en voetinwrijving ondersteun ik deze rust. Ik hou van open en eerlijke communicatie, zodat we samen een fijne week hebben in deze prachtige, maar zeker ook intense periode.

Voorop staat dat ik de wensen van de familie respecteer en er ben als steun en toeverlaat!

Zie ook voor meer informatie www.marissage.nl

Contact         < Terug