Natuurlijke kraamzorg2

In welke buurt, in welke cultuur, bij welke ouders. We weten waar de voordeur is als we er maanden later aanbellen... Naast de vele vragen is vaak: 'We verheugen ons!', de reactie van de ouders op dit gesprek en die van ons niet zelden: 'Als je nog vragen hebt, bel me gerust!' Je kunt je voorstellen dat wanneer de bevalling of de komst uit het ziekenhuis daar is, er een basis gelegd is voor vertrouwen. We zijn voor elkaar al een bekend gezicht.

Tijdens de kraamweek ervaren wij dat ouders dit vertrouwen koesteren. In deze intense tijd, rondom de geboorte van je kind, waarin je omgeven bent door allerlei gevraagde en ongevraagde raadgevers, is het fijn te kunnen varen op een vertrouwd gezicht en een professioneel geluid.

 

Het andere aspect van ons profiel, onze visie op het mysterie van leven en dood, gaat over eerbied. Eerbied voor de natuur in het algemeen, de vrouwelijke natuur in het bijzonder. 'De natuur is alles', zegt een boer, 'De meitijd, de vogels, je bent één met de natuur, je voelt het in je lijf. De vrede in de stal in de midwintertijd... de afwisseling van de seizoenen, het ritme van dag en nacht.'

 

LEES VERDER

© 2017 Collectief Natuurlijke Kraamzorg Amsterdam | © 2017 Christiaan Roosink Photography